* در جهان من را مربي موفق يك تيم موفق ميشناسند
* پيشرفت باشگاه هاي ايران كاملا مشهود است
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: ورزشي - فوتبال
برانكو ايوانكوويچ سرمربي تيم ملي فوتبال كشورمان نظرات خود را پيرامون چگونگي جذب اسپانسرهاي باشگاهي ايران در مقايسه با آنچه در جهان ميگذرد، بيان كرد. وي همچنين به جايگاه بينالمللي فوتبال ايران پس از صعود به جامجهاني پرداخته است كه در پي ميآيد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، برانكو در پاسخ به اين سوال كه آيا به عنوان فردي كه ناظر فعاليت باشگاهها در اين مدت بوده، پيشرفتي در كار ساختاري باشگاهها ميبينيد يا خير گفت: بيترديد اين پيشرفت كاملا مشهود است، خوشبختانه از اين بابت به عنوان يك مطلع ميتوانم اظهار نظر كنم. چرا كه تقريبا پيش از حرفهيي شدن باشگاههاي ايران تا شرايط فعلي در ايران بودم. در اين رهگذر شش ساله، ديدم از آنجا كه فدراسيون از قدمهاي اول كار را به صورت حرفهيي آغاز كرد، باشگاهها نيز آموختند كه بايد كارهاي زيرسازي را ملاك فعاليت خود قرار دهند. هماكنون ميبينم كه در باشگاههاي ايران، كارشناسان مختلفي حاضرند و در زمينههاي متفاوت فعاليت ميكنند. كارشناسان باشگاهي شما به سمينارهاي تخصصي ميروند و سعي دارند علوم روز را به صورت روز به روز بياموزند. اين تنها مسير موفقيت است كه اگر به صورت مداوم كار شود و فعاليت علمي همراهش باشد، ساختار باشگاههاي ايران قطعا حرفهييتر خواهد شد.
وي در ارزيابي خود از فعاليت باشگاههاي ايران، زير نظر كارخانجات و سازمانهاي صنعتي توضيح داد: من اين را مي دانم كه اسپانسرهاي صنعتي در همهي جهان و به خصوص اروپا، از فوتبال باشگاهي حمايت ميكنند، پس تا اين جاي كار اتفاق عجيبي در باشگاههاي صنعتي شما رخ نداده، فقط ميماند تفاوتهاي موجود؛ اين كه شكل حمايت مالي اسپانسرهاي صنعتي در ايران چه تفاوتي با مشابه آن در اروپا دارد؟ اين برميگردد به ساختار موضوع، كه من چون از اين جزئيات اطلاعي ندارم، نميتوانم اظهار نظر كنم. فقط اين را با قاطعيت ميگويم كه حضور قدرتهاي صنعتي در فوتبال، كمك بزرگي براي فوتبال حرفهيي است.
سرمربي تيم ملي فوتبال كشورمان در رابطه با اين مطلب كه « شكل فعاليت باشگاههاي صنعتي ما آن است كه در ابتداي فصل، مثلا يك بودجه 2 ميليارد توماني از كارخانه مذكور ميگيرند و در پايان فصل، پس از خرج كردن آن 2 ميليارد براي تيم، جهت سال آينده نيز يك بودجه ميگيرند. آيا اين روش صحيحي است؟» گفت: نه، هيچ كجا اينگونه نيست، در حقيقت باشگاهها خودشان بايد درآمدسازي داشته باشند، اما در كنارش از كمكهاي اسپانسر صنعتي خود بهره ببرند.
به گزارش ايسنا، وي با اشاره به چگونگي اين درآمدسازيها افزود: ساختار خيلي سادهاي دارد. بخشي از فروش بليت مسابقات، همراه با فروش لوازم تبليعاتي توسط باشگاه، مانند پيراهن، شورت، جوراب، دستكش، توپ و... كه هواداران تيم آنها را ميخرند، تا كمكي به باشگاه شود. در كنارش يك سري كمكهاي دولتي نيز وجود دارد؛ مانند كمكهاي شهرداري يا بخشداري هر شهري كه تيمش در مسابقات شركت ميكند. همچنين كمكهاي داوطلبانه از سوي افراد هواداري كه ثروتمند هستند. اما بيشترين درآمد تيمها به پخش تلويزيوني مسابقات بازميگردد. در اروپا تيم ها به دو، سه طريق از تلويزيون درآمد دارند كه سادهترين آن حق پخش بازي است كه به باشگاه تعلق ميگيرد. همچنين يك درآمد نيز بابت آگهيهاي كنار زمين است كه مقداري از آن به باشگاهها ميرسد. بالاخره شكل سوم اين كه؛ تلويزيونها با توجه به وضعيت اقتصادي هر باشگاه، در هر مسابقه چند دقيقه از آگهيها را به آن تيم اختصاص ميدهند. يعني خود باشگاه، به مدت پنج دقيقه، براي چند موسسه تجاري، آگهي ميسازد و در فرصتهاي قبل و بعد از بازي و بين دو نيمه، آنها را پخش كرده و پولش را ميگيرند.
برانكو در توضيح چگونگي درآمد باشگاهها از پخش تلويزيوني بازي گفت: اين توافقي است؛ يعني در هر كشوري، ميان باشگاهها و تلويزيون در مورد مقدار اين شكل درآمد، قراردادهايي بسته ميشود و تلويزيون مقيد به پرداخت است.
وي در رابطه با اين كه اسپانسرها از كجا ميآيند؟ «منظور اين است كه آيا خودشان به سراغ باشگاهها مي روند يا شكل ديگري دارد؟» گفت: مدلهاي مختلفي دارد. من در مورد AFC و UFA ميدانم شكل كار اين است كه كنفدراسيون قارهاي خودش يك تعداد اسپانسر دارد كه آنها را ميان باشگاههاي مختلف تقسيم ميكنند. ضمن اين كه اسپانسرها نيز مبالغ از قبل تعيين شدهيي را نسبت به برد يا مساوي و يا باخت تيم، به باشگاه پرداخت ميكنند. البته من از محدوديتها و مسايل قانوني در ايران خبر ندارم كه تلويزيون يا اسپانسرها به چه شكل فعاليت مي كنند؟ ولي مي دانم كه مثلا در كشور خودم، كرواسي، اسپانسرها، بخش عظيمي از درآمد را به بدنهي فوتبال تزريق ميكنند.
advertisement@gooya.com |
|
به گزارش ايسنا، برانكو در پايان و در پاسخ به اين سوال كه صعود تيم ملي ايران به جام جهاني، براي شما به عنوان سرمربي، چقدر اعتبار بينالمللي به وجود آورد؟ گفت: من در همين سفر اخيرم، احترام زيادي را نسبت به فوتبال ايران، در مجامع بينالمللي فوتبال مشاهده كردم. در حقيقت دنياي فوتبال هماكنون به ايران اينگونه نگاه ميكنند كه جزو موفقترين صعود كنندهها به جامجهاني است. مجامع بينالمللي فوتبال به اين نتيجه رسيدهاند كه ايران اگرچه آسيايي است، ليكن سزاوار درخشش در جام جهاني است. در شرايط فعلي، لژيونرهاي ايران در اروپا، كاملا تحت آناليز كشورهاي صعود كننده - يا احتمال صعود دارند - است. آنها بچههاي ما را آناليز ميكنند تا در صورت همگروه شدن با ايران در آلمان، فكر همه چيز را كرده باشند. آيا اين اسمش اعتبار بينالمللي براي فوتبال نيست؟ و اما در مورد خودم؛ با من نيز در تمام كشورهاي اروپايي با يك احترام بي حد و حصر برخورد ميشد، در حقيقت آنها مرا مربي موفق يك تيم موفق مي شناسند.