خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس ورزشي - فوتبال
اعضاي اتحاديهي بينالمللي فوتبال (IFAB)، ممكن است به دليل حفظ اصالتهاي اين ورزش مورد تمجيد قرار گيرند اما بايد پذيرفت كه هنوز نكات ظريفي در فوتبال وجود دارند كه بيان آنها ممكن است باعث گره خوردن ابروها شود!
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، از جمله اين نكات ميتوان به اولين بازي بينالمللي فوتبال بين تيمهاي اسكاتلند و انگلستان در سال 1872 اشاره كرد، بازيكنان نه تنها شلوارهاي بلند پوشيده بودند بلكه كلاههاي مخصوصي را نيز به سر گذاشته بودند كه به عنوان بخش عادي از پوشش بازي فوتبال محسوب ميشد و تا قرن بيستم نيز كماكان مورد استفاده قرار گرفت.
اولين توپهاي مسابقات فوتبال كاملا گرد نبودند و شكلي تخممرغي داشتند كه كشف «كائوچو» در سال 1860 باعث شد تا اين توپها به شكل گردتري درآيند.
توپهاي اوليه در قياس با توپهاي امروزي سبكتر بودند به شكلي كه در سال 1889 از توپهايي به وزن 12 تا 15 اونس (340 ـ 425 گرم) استفاده ميشد اما اين وزن به 14 تا 16 اونس (397 تا 454 گرم) در سال 1937 افزايش يافت.
در سال 1863 هيچ پيش بيني براي تير افقي دروازه نشده بود و يك توپ در هر ارتفاعي همانند راگبي ميتوانست گل به شمار آيد اما در سال 1875 تير افقي نيز براي دروازهها پيش بيني شد.
* فوتبال در ابتدا به عنوان ورزش ويژه طبقات بالاي جامعه به شمار ميآمد كه در اواخر قرن 19 به تدريج ساير اقشار جامعه نيز به اين ورزش رو آوردند.
* اولين نشست اتحاديه فوتبال در 26 اكتبر سال 1863 در لندن، با حضور 12 عضو بدون دستيابي به نتيجهي خاصي پايان يافت.
* تاكتيكهاي ابتدايي فوتبال در ابتدا همانند تاكتيكهاي راگبي بود.
* پنالتي و وجود داور جايي در بين قوانين اصلي فوتبال نداشت زيرا اعتقاد بر اين بود كه نجيب زادگان هرگز خطا نميكنند و لذا تصميمات كاپيتانها ملاك عمل بود. اما در ادامه در سال 1891 اولين مسابقه با حضور داور برگزار شد.
* در قرن بيستم بود كه نقطه پنالتي تعيين شد.
* بسياري از اصطلاحات فوتبال در اصل واژههايي نظامي هستند.
* پيش از سال 1927 هيچ ديويد بكام يا روبرتو كارلوسي وجود نداشت كه گلي از روي ضربات آزاد به ثمر برساند!
* پيش از سال 1912، دروازهبانها ميتوانستند توپ را خارج از محوطهي جريمه نيز با دست بگيرند.
* ترافيك خيابان كنسينگتون لندن و چراغهاي زرد و قرمز راهنمايي، ايده اصلي ايجاد كارتهاي زرد و قرمز بود. داوران انگليسي و كن آستون، رييس كميتهي داوران فيفا، مرتبا از مركز لندن تردد ميكردند و وجود اين چراغهاي راهنمايي رانندگي، ايده استفاده از كارتهاي زرد و قرمز را در آنها ايجاد كرد.
* از سال 1921 به بعد دروازهبانها از شماره 1 استفاده كردند.
advertisement@gooya.com |
|
نكاتي كه هرگز درباره يك مسابقه زيباي فوتبال بيان نشده است!
http://khabarnameh.gooya.com/sports/archives/007139.php...
news
March 2, 2004 10:30 PM