با طرح"چشم انداز 20 ساله ورزش" مي خواهيم به ايران پيشرفته و توسعه يافته برسيم.
كنفرانس مطبوعاتي سخنگوي فدراسيون فوتبال حول اين محور انجام شد. غلامحسين زمان آبادي با تشريح طرح ها و برنامه هاي فدراسيون فوتبال براي اين طرح جديد، برنامه هاي آتي فدراسيون را كه از سال 83 آغاز خواهد شد بازگو كرد.
در آغاز اين جلسه مطبوعاتي زمان آبادي با ارائه آمارهايي از ميزان گسترش ورزش و خصوصا درصد تمايل نسبت به رشته هاي مختلف ورزشي در استان هاي مختلف كشور اين نكته را متذكر شد كه فوتبال از نظر آماري برتري قابل ملاحظه و كاملا محسوسي نسبت به ديگر رشته هاي ورزشي در كشورمان دارد.
زمان آبادي در ادامه گفت: فدراسيون فوتبال بعنوان اولين فدراسيون در بين فدراسيون هاي ورزشي، آغازگر اين طرح است. ما مدت 20 سال آينده را به 4دوره 5 ساله تقسيم كرده ايم.
از اين پس تمام برنامه هاي فدراسيون فوتبال طبق برنامه طبق برنامه 5 ساله اول اتخاذ مي شود.اول بايد ببينيم هدف از توسعه فوتبال چيست؟ ما فوتبال را با چند هدف كلي دنبال مي كنيم،سلامتي، نشاط، پركردن اوقات فراغت كسب مقام، بالابردن امنيت ملي و رشد و توسعه ملي.
قصد داريم ساختار قديمي و پوسيده فدراسيون فوتبال را تغيير بدهيم. متاسفانه ساختار فعلي كه از سال 1325 تا حالا تغيير نكرده است نياز به بازنگري دارد. ساختار كهنه يكي از اصلي ترين مشكلات فوتبال كشور است. در حال حاضر وضعيت طوري شده كه وقتي عيب يك بخش را برطرف مي كنيم بخش ديگري دچار اختلال مي شود و همه اين ها بخاطر قديمي بودن سيستم است.
براي تحقق اين اهداف از عده اي كارشناس، اساتيد دانشگاه ها دعوت شده تا اين طرح را نقد و بررسي كنند تا به صورت يك كتاب آن را منتشر كنيم.
اين طرح در مجموع شامل دو بخش مي شود كه آقاي نوآموز و بنده( زمان آبادي)، مسئول پيگيري آن هستيم.
بخش اول كنترل فرآورده؛ فدراسيون برنامه ريزي مي كند و مي بيند كه نتايج اين برنامه ريزي ها چطور بوده است.
بخش دوم كنترل "فرآيند"؛ فدراسيون بايد بداند چقدر هزينه مي كند و نتايج اين هزينه ها چگونه است.
بعد از اين دو بخش زير مجموعه ها را داريم كه مختصر در مورد آن ها هم توضيح مي دهم.
توسعه محيط حقوقي؛ قانون ما ايراد دارد. مثلا چرا بايد ماجراي انصاريان اين همه كش و قوس پيدا كند مثلا در ايتاليا اگر يك بازيكن 7 هفته بازي نكند، بازيكن آزاد مي شود. بايد اين نقص ها را در قوانين برطرف كرد.
توسعه منابع انساني؛ در اين 5 سال براي آموزش و سازندگي داوران، مربيان و بازيكنان برنامه هاي ويژه اي در نظر گرفته مي شود.
توسعه ICT؛ در عصر ارتباطات و تكنولوژي ، همكاران در فدراسيون فوتبال اينهمه پرونده و پوشه و ... .
ما بايد بصورت مكانيزه و طبق برنامه هاي روز دنيا عمل كنيم. براي بازيكنان و مربيان وهمه عوامل شناسنامه درست كنيم نه اينكه پرونده هاي ما در بالكن فدراسيون زير باران خيس شوند!
توسعه فرهنگ؛ بايد مشكلات اخلاقي و فرهنگي كه در استاديوم ها اتفاق مي افتد ريشه يابي كنيم و يا مثلا ببينيم بازيكن تيم ملي به عنوان الگو مي تواند با هر لباسي به فرودگاه بيايد و تيم كشورش را همراهي كند؟ بايد برويم به سمت حرفه اي شدن. AFC به ما اسپانسر معرفي مي كند تا لباس، كفش و بقيه لوازم تيم ملي را پوشش بدهند.
بازيكن تيم ملي مي تواند با لباسي كه به كمرش گره زده بيايد و ما بگوييم او هم ملي پوش فوتبال ايران است و يا بازيكن ديگري كه با مدل ريش .... تيم ملي را همراهي مي كند!
جداي از فرهنگ ايراني و اسلامي هم استفاده از چنين مدل هايي در قوانين جهاني منطبق با قانون كپي رايت مي شود و استفاده از هر مدلي براي يك بازيكن حرفه اي آزاد نيست.
ما بايد با توجه به فرهنگ ايراني و اسلامي اين مسائل را تفهيم كنيم.
توسعه نهادها؛ تشكيل كانون پيشكسوتان، كانون خبرنگاران و كانون داوران. بطور مثال براي كانون خبرنگاران، يكسري كارهيي صورت گرفته تا نماينده هاي رسانه ها در سفر هاي تيم ملي كمتر با مشكل مواجه شوند. از طرف انجمن ورزشي نويسان و انجمن مطبوعات نمايندگاني تعيين شده اند كه آنان شواريي را براي سفرهاي تيم ملي تشكيل مي دهند.اين شورا درخصوص خبرنگاران اعزامي به مسابقات برون مرزي اظهار نظر مي كند. خود بنده (زمان آبادي) به عنوان مشاور آقاي دادكان در امر رسانه ها جزو اين شورا هستم.
توسعه منابع مالي؛ فدراسيون فوتبال خوشبختانه مشكل مالي ندارد. البته برنامه هاي دراز مدتي بايد داشته باشيم كه خود فوتبال در آمدزا شود و اين برنامه ها در طرح 5 ساله گنجانده م شود.
توسعه مديريتي؛ بسياري از مشكلات ما بر مي گردد به عدم نظارت خبرگان و صاحب نظران و اينكه فدراسيون فوتبال در قبال اقداماتش پاسخگو نيست و كسي بالاي سر فدراسيون فوتبال نيست. البته ناگفته نماند كه آقاي دادكان هر چند وقت يكبار برنامه هاي خود را به آقاي مهر عليزاده ارايه مي كنند. منظورم اين است كه فدراسيون بايد در قبال هيات رييسه پاسخگو باشد. هيات رييسه تخصصي، اما هيات رييسه فدراسيون فوتبال به دلايلي حالت تخصصي نداشته وبيشتر سياسي شده است.
اينهم دليل دارد كه آن را عنوان مي كنم. كار ما در موارد زيادي با همكاري مراجع انتظامي حل مي شود. براي تسهيل اين كارها از وجود يك شخص نظامي استفاده مي كنيم و يا در خارج از كشور بايد با سفارت ها ارتباط داشته باشيم، آنوقت يك نفر را از وزارت امور خارجه وارد هيئت رييسه مي كنيم.به خاطر همكاري نزديك با صدا و سيما يك نفر را هم از آنجا به هيات رييسه مي آوريم.
اين در حالي است كه هيات رييسه بايد تشكيلاتي كاملا تخصصي باشد. بايد كارشناس ترين داور، كارشناس ترين مفسر فوتبال و ... در هيات رييسه فدراسيون فوتبال حضور داشته باشند وعملكرد فدراسيون را نقد كنند.
چرا بايد فدراسيون فوتبال به جاي "فرم اجرايي ، حالت ستادي" داشته باشد؟ اينها يعني عدم توسعه!
يكي از مشكلات عمده فدراسيون فوتبال اين است كه تمام كارها راخودش به تنهايي بايد انجام بدهد. كسب درآمد، برگزاري بازي ها، گرفتن اسپانسر، برنامه ريزي، نظارت و ...
مثلا بايد برگزاري بازي هاي ليگ به بخش خصوصي واگذار شود و امثال اين ها. فدراسيون كارش نظارت است. وضعيت تيم داري و باشگاه داري بايد عوض شود. مثلا كار اتحاديه اصلا چيست؟
بسياري از امور را بايد به بخش خصوصي واگذار كنيم.
اينكه چرا تا به حال فدراسيون اقدام به چنين حركتي نكرده بر مي گردد به افرادي كه سابق بر اين عهده دار مسئوليت دراين فدراسيون بوده اند. آنها يا افراد صرفا سياسي بوده اند يا صرفا ورزشي. اما الان رييسي داريم كه چكيده همه اينهاست.
در اخلاق - او در فوتبال حتي يك كارت زرد نگرفته- و در سواد از نظر تحصيلات در بالاترين سطح قرار دارد. دكتر است و استاد دانشگاه، مسائل را خوب مي فهمد و البته روابط سياسي قابل توجهي هم دارد.
ما طرح هاي ديگري هم داريم. مثل توسعه تعليم و تربيت، توسعه ورزش حرفه اي، توسعه ورزش همگاني و تفريحي، توسعه ورزش قهرماني . از مطبوعات مي خواهيم كه اين ها را بررسي كنند. نظرات آنها براي ما مهم است و ما را راهنمايي مي كند.
بعد از پايان توضيحات زمان آبادي راجع به مسايل كلي طرح جديد، نوبت مي رسد به سوالات متفرقه پيرامون اتفاقات اخير فوتبال.
سخنگوي فدراسيون فوتبال در پاسخ به اين پرسش كه رايزني فدراسيون براي اعلام نتيجه بازي با كره شمالي به كجا رسيده، مي گويد:هدف ما اين است كه جلوي نفوذهاي ديگران را بگيريم. نفوذ شرق آسيا در AFC زياد است.
ما مساله را طرح مي كنيم؛شرقي ها خصوصا كره جنوبي تلاش مي كنند تا راي به ضرر ايران باشد. به هر حال آن ها درمسابقات مقدماتي المپيك همگروه ايران هستند و محروميت ايران به نفع آن هاست. ما با توجه به لابي و نفوذ خود سعي مي كنيم كه حق خودمان را بگيريم. ما در فكر ضايع كردن حق كره شمالي نيستيم. ولي كسي نبايد دراين راي اعمال نفوذ كند. حد اقل كاري كه از دست فدراسيون ساخته بود كمك به ناظر بازي براي تهيه گزارش از وضعيت بازيكن آسيب ديده كره اي در بيمارستان و فرستادن آن به AFC . او در گزارش خود آورده كه كره اي ها تمارض كرده اند. اما كره اي ها در كشور خود نظرات پزشكان خود را براي AFC فرستاده اند كه بازيكن ما مصدوم شده است. از طرفي مالزي هم با ما هم گروه است.آن ها نفوذ زيادي در AFC دارند.البته متاسفم كه بعضي ها دوست دارند فدراسيون هيچگاه موفق نباشد و در اين زمينه هم تلاش مي كنند. البته اين مساله تاثيري در كار ما نخواهد داشت و برخورد با خائنين بر عهده مراجع مربوطه است".
زمان آبادي در ارتباط با تيم اميد و ماجراي برانكو و مايلي كهن توضيح داد: "فدراسيون فوتبال به جايگاه مربيان داخلي نگاه مي كند بايد ببينيم سقف مربيان داخلي كجاست؟ الجوهري از مصر با عنوان مربي اردن كار كرد و يك مربي سوريه اي هدايت تيم لبنان را برعهده دارد. اينها نشان مي دهد كه سوريه و مصر در سطح مربيان، حداقل تا سطح كشورهاي همسايه پيش رفته اند. اما مربيان داخلي ما اينطور هستند؟ اگر چه به تمام مربيان داخلي احترام مي گذاريم. سياست فدراسيون استفاده از مربي داخلي به همراه علم روزاست. فرانسه و چين از ايران مربي كشتي مي خواهند خب معلوم است كه در كشتي علم لازم را داريم اما فوتبال ريشه در فرهنگ ما ندارد و برگرفته از غرب است.اگر مي خواهيم به آنها برسيم، بايد از دانش آن ها استفاده كنيم.
آقاي مايلي كهن به فدراسيون آمد و در همين رابطه با جناب آقاي دادكان صحبت كرد.ايشان هم قانع شدند و پذيرفتند. بارها و بارها گفته ايم كه بايد از تمام داشته هاي خود استفاده كنيم. نمي گذاريم حتي براي يك دقيقه برانكو بيكار باشد. او با ما قرارداد يك ساله دارد، اما آقاي مهر عليزاده به ايشان گفته اند كه برنامه دراز مدتي بدهند و از اين بابت جاي نگراني نيست.
در پايان برنامه هاي تيم اميد بعد از بازي با كويت، جلسه اي بين مايلي كهن و برانكو تشكيل مي شود تا در اين زمينه با هم گفتگو كنند. ما براي تقويت تيم اميد به فكر برگزاري چند بازي تداركاتي با كشورهاي اروپايي هستيم تا آمادگي مقابله با سرعت حريفاني همچون كره جنوبي و چين را داشته باشيم.
به غير از اين ديدار ها ، تورنمنت بحرين را هم پيش رو خواهيم داشت. احتمالا يك ديدار تداركاتي هم با اوكراين خواهيم داشت. بازي با تيم هاي اروپايي در اولويت قرار دارد ودر اين زمينه از چند كشور درخواست كرده ايم .البته اينكه گفته شد مايلي كهن برنامه هاي خود را به فدراسيون اعلام كرده چنين چيزي نيست. اين مساله هم بعد از بازي با كويت و در جلسه مايلي كهن و برانكو مشخص مي شود. مربيان تيم ملي خودشان بايد در انتخاب دستيار نظر بدهند هنوز هم معلوم نيست كه برانكو سرمربي باشد يا مايلي كهن. يكي مدير فني و ديگري سرمربي!
سعيد زاهديان - محمد جواد پاينده
[سايت خبرگزاري ورزش ايران، ايپنا]
advertisement@gooya.com |
|